Qysh me ditë cilat janë 6 racat e maceve që pëlqejnë të luajnë në ujë?

nga Flogerta Driza

Rëndësi ka të mbani mend se ndërsa racat e maceve të mëposhtme kanë më pak të ngjarë të urrejnë ujin sesa të tjerat, çdo kotele është një individ, kështu që gjeneralitetet e racave nuk zbatohen gjithmonë.

American Shorthair

racat e maceve

Nëse keni një mace të rracësh American Shorthair, mund ta shihni se zhyt putrat në enën e tij të ujit. Madje edhe i lëpin ato të thata në vend që të pijë nga tasi. Një arsye e mundshme për këtë është lodhja e mustaqeve. Kështu që provoni ta vendosni ujin e tij në një tas më të madh se majat e jashtme të mustaqeve. Nga ana tjetër, ai thjesht mund të jetë duke luajtur, pasi shumë kotele kënaqen pa fund me ujin që lëviz.

American Bobtail

American Bobtail

Këto kotele njihen si Golden Retrievers e botës së maceve sepse u pëlqen të marrin gjërat e zhytura në ujë. Për një mace shtëpie, kjo shpesh do të thotë që minjtë e saj lodër ose thesare të tjerë zhyten rregullisht në enën e saj të ujit.

Bengal

Image

Këto krijesa të mrekullueshme kanë një magjepsje për objektet lundruese që kërcasin. Ndoshta një tigan me sapun në vaskë ose një lugë druri në lavaman kuzhine. Eshtë e panevojshme të thuhet se akuariumet duhet të kenë një kapak të sigurt!

Maine Coon

Maine Coon

Meqë po flisnim për kafshë të mrekullueshme dhe magjepsëse, Maine Coons kanë disa gjëra të përbashkëta me rracat që përmëndëm. Njëra është një tendencë për të zhytur lodrat e tyre të preferuara në tasin e tyre të ujit, për të shtyrë tasin e tyre rreth (duke derdhur ujin e tyre) dhe përdorimi i putrave të tyre për të mbledhur ujë për të pirë.

Angora Turke

racat e maceve

Besoni ose jo, macet Turke Angora kanë një reputacion të befasojnë njerëzit e tyre duke u bashkuar me ta në dush ose vaskë. Ata njihen gjithashtu për dashurinë e tyre për t’u ulur në banakët e lavamanit duke luajtur me ujin e rubinetit.

Turkish Van

Turkish VanRacat e maceve si këto ndoshta fitojnë çmimin për të qenë më të ambientuarit me ujin. Ato kënaqen me notin dhe lojërat në të. Në fakt, kjo racë është subjekt i folklorit interesant që mund të shpjegojë emrin e saj: Një cift Turkish Van u ndodhën në Arkën e Noes, i cili qëndroi në malin Ararat në Turqi kur uji i përmbytjes u tërhoq. Këto macka thuhet se ishin nxehur kaq shumë nga vapa saqë u hodhën në ujë dhe notuan në liqenin e Vanit.
banner