Qysh me ditë cilat janë karakteristikat e reja të Android 11?

nga Flogerta Driza

Pas muajsh testimi beta, lancimi përfundimtar i Android 11 është këtu. Version i fundit i sistemit operativ të Google përmban mjaft karakteristika emocionuese për përdoruesit. Këtu janë tiparet për të cilat duhet të kujdeseni.

Një hapësirë ​​e re dedikuar njoftimeve të mesazheve

Android 11

Android 11 e bën më të lehtë ruajtjen dhe hapjen e mesazheve. Njoftimet nga aplikacionet e mesazheve mund të shfaqen në një seksion të ri “Bisedat” nën hijen e njoftimeve.

“Chat Heads” për më shumë aplikacione

Android 11

Android 11 sjell këtë funksionalitet të ri. Çdo aplikacion tani do të ketë “Bubbles” të ngjashme me Chat Heads-at. Mund ta ktheni një bisedë në një “Bubble” përmes njoftimeve individuale të aplikacionit. Kjo më pas do qëndrojë në ekran mbi elementët e tjerë në çdo kohë.

Kontrollet e riorganizuara të mediave

Android 11 përfshin kontrolle të rifreskuara të medias, të cilat tani qëndrojnë brenda menusë së Cilësimeve në vend të seksionit të njoftimeve.

telefoni

Duke rrëshqitur posht zbulon kontrollet e medias kompakte dhe po të rrëshqisni përsëri poshtë zgjeroni ndërfaqen. Nëse keni shumë aplikacione që luajnë media, qoftë muzikë apo hidhni video, mund të rrëshqitni midis kontrolleve të medias.

info per Android 11

Me aplikacione mbështetëse, mund të ndryshoni shpejt edhe se ku luhet media/muzika. Klikoni ikonën Google Cast ose vendndodhjen në të cilën po luhet audioja, do të sjellë një listë të pajisjeve tek të cilat mund të luani muzikën tuaj. Mund ta ndryshoni lehtësisht muzikën pa e hapur fare aplikacionin nga ku luhet kënga.

karakteristika

Regjistrimi i integruar i ekranit

Brenda në Android 11, ekziston një regjistrues i ekranit të integruar.

Image

Regjistruesi i ekranit mund të lëshohet nga menyja e Cilësimeve. Mund të zgjidhni të regjistroni prekjet audio dhe ekran së bashku me videon. Nëse regjistroni audion, mund të zgjidhni ta regjistroni edhe nga mikrofoni i pajisjes.

Image

Regjistrimet në ekran mund të jenë shumë të dobishme për t’i treguar dikujt se si të bëjë diçka ose për të regjistruar një të metë që dëshiron të raportosh. është një gjë e vogël, por e dobishme kur ju nevojitet.

telefoni
banner