Qysh me ditë cilat punë online paguhen më së shumti?

nga Argjenda Selmani

Punë online – Po jetojmë në një kohë kur shumica e njerëzve nëse duan mund të punojnë nga shtëpia. Interneti na mundëson të kyçemi në një treg ndëkombëtarë të punës. Mirëpo, a e dini cilat janë disa nga shërbimet që mund t’i ofroni online e që paguhen shumë mirë? Ne ju tregojmë se cilat janë ato!

  • Ilustrator

Nëse jeni kreativ dhe ju pëlqen vizatimi atëhere kjo është një mundësi e mirë për ju. Si ilustrator keni mundësi të mëdha të gjeni punë online të cilat paguhen shumë mirë. Ju mund të bëni ilustrime kartolinash, kartvizitash, reklamash etj. Mjafton të hulumtoni tregun e punës!

  • Shkrimtar i përmbajtjeve

Sot për sot kjo është një nga punët që paguhen mjaftë mirë kudo në botë. Nëse zotëroni një gjuhë të huaj siç është anglishtja dhe keni dhunti të shkruani atëhëre mos humbni më shumë kohë. Interesohuni të gjeni uebfaqe që paguajnë shkrimtarë të rinj të përmbajtjeve nga vende të ndryshme të botës.

  • Transkriptor

 Kjo është një punë më teknike. Megjithatë shumë kompani, universitete e hulumtues në botë kërkojnë transkriptorë. Krejt çka ju duhet të bëni është të merrni materialin që ju dërgohet, të dëgjoni audion dhe të shkruani gjithçka që dëgjoni. Ato mund të jenë anketa, intervista, hulumtime etj.

Edhe në këtë rast zotërimi i shkëlqyer i gjuhës që kërkohet është shumë i rëndësishëm. Nëse jeni i papunë dhe doni të gjeni një punë online atëherë fokusohuni në njërën nga këto profesione. Përpiquni të avancoheni në këtë drejtim në mënyrë që të mund të gjeni lehtë një punë online.