Qysh me ditë ku mundemi me udhëtu pa viza me pasaport të Kosovës?

nga Argjenda Selmani

Qytetarët e Republikës së Kosovës vazhdojnë të përballen me pa mundësinë e udhëtimit pa viza. Për të udhëtuar edhe në vendet më të afërta të Europës ju duhet viza. Mirëpo përpos vendeve fqinje si Shqipëria, Maqedonia, Serbia e Mali i Zi me pasaportë kosovare mund të udhëtohet pa viza edhe në disa vende tjera.

Lista e vendeve ku kosovarët mund të udhëtojnë pa vizë    

 1. Bermuda – Me pasaportë kosovare keni të drejt 6 muaj qëndrim pa vizë
 2. Cook Islands – Me pasaportë kosovare keni të drejt 31 ditë qëndrim pa vizë
 3. Dominica – Me pasaportë kosovare keni të drejt 21 ditë qëndrim pa vizë
 4. Ekuador – Me pasaportë kosovare keni të drejt 90 ditë qëndrim pa vizë
 5. Haiti –Me pasaportë kosovare keni të drejt 3 muaj qëndrim pa vizë
 6. Mikronesia – Me pasaportë kosovare keni të drejt 30 ditë qëndrim pa vizë
 7. Niue – Me pasaportë kosovare keni të drejt 30 ditë qëndrim pa vizë
 8. Filipine – Me pasaportë kosovare keni të drejt 21 ditë qëndrim pa vizë
 9. Saint Kitts and Nevis – Me pasaportë kosovare keni të drejt 14 ditë qëndrim pa vizë
 10. Saint Vincent dhe the Grenadines –Me pasaportë kosovare keni të drejt 1 muaj qëndrim pa vizë
 11. Singapore – Me pasaportë kosovare keni të drejt 30 ditë qëndrim pa vizë
 12. Turqi – Me pasaportë kosovare keni të drejt 3 muaj qëndrim pa vizë