Qysh me e dallu personalitetin e fortë?

nga Argjenda Selmani

Njerëzit e fortë, ndryshe nga njerëzit dominues, nuk kanë dëshirë të kërkojnë fitore. Ata thjesht nuk do të lejojnë që njerëz të tjerë t’i mposhtin. Natyrshëm, disa njerëz do të kenë frikë nga ju.  Por kjo ka të bëjë me faktin se ata nuk e kuptojnë që ju mund të jeni aq i relaksuar me veten, sa që nuk keni nevojë për konfirmim nga jashtë.

Ja shenjat që tregojnë se ju ndoshta mund t’i trembni disa njerëz:

1. Ju nuk i besoni dhe as i pranoni justifikimet, por fokusoheni tek arritjet duke kapërcyer çdo pengesë.

2. Ju jeni e kujdesshme me njerëzit që lejoni të “futen” në jetën tuaj.

3. I urreni thashethemet. E urreni të diskutoni për njerëzit, kur ndërkohë mund të diskutoni për ide.

4. Nuk mund ta kapërdini dot pandjeshmërinë, idiotësinë dhe injorancën.

Personaliteti i fortë është rezultat i të menduarit dhe të qenit mirë i informuar.

5. Ju dini si të dëgjoni, dhe i dëgjoni të tjerët.

6. Ju nuk ju intereson të qenit në qendër të vëmendjes së të tjerëve.

7. Nuk keni frikë.

8. Jeni tolerant ndaj pasigurisë, duke e kthyer këtë në një avantazh.

Image