Qysh me gjet password-in e Wireless-it ne me pak se 5 minuta?

nga Flogerta Driza

Si me gjet me gjet password-in e Wireless-it? Perdorimi i WEP per sigurimin e rrjetit tuaj wireless nuk preferohet pasi eshte shume lehte qe te gjendet passwordi juaj. Ne kete artikull do te ju tregojme se sa me te vertete eshte jo e sigurte WEP, dhe si mund te gjindet passwordi juaj nga dikush per me pak se 5 minuta. 

Kujdes per me gjet password-in e Wireless-it

Ky artikull ka per qellim vetedijesimin tuaj per konfigurimin e routerit tuaj te wirelessit pasi me WEP nuk jeni te sigurte. Thyerja dhe perdorimi i rrjetit te huaj cilesohet si akt kriminel dhe denohet me ligj. Ne nuk marrim pergjegjesi nese kete mesim e perdorni per çeshtje ilegale. 

Se pari duhet te keni nje bootable DVD te Backtrack5. Nese nuk e keni atehere shkarkoni Backtrack5 nga ketu: http://www.backtrack-linux.org/downloads/ dhe me pas krijoni bootable DVD. Pasi ta keni krijuar, vendosni DVDn dhe ristartoni kompjuterin tuaj. 

qysh-me-gjet-passwordin-e-wirelessit-ne-me-pak-se-5-minuta Shtypni Enter per te startuar me Backtrack boot meny, dhe zgjedhni opsionin e pare.

password-in e Wireless-it Ne command line shkruani startx per ta shfaqur interfejsin grafik qe te gjeni password-in e Wireless-it.

qysh-me-gjet-passwordin-e-wirelessit-ne-me-pak-se-5-minuta Pasi te hapet interfejsi grafik, hapeni nje terminal (ikona >_ ne pjesen e siperme te ekranit) 

program Filloni duke shkruar iwconfig Kjo komande do t’i rendise te gjitha interfejset e rrjetit ne kompjuterin tuaj. Neve na duhet te gjejme wlan0, ath0, ose wifi0 – qe paraqesin kartela te wirelessit. 

password-in e Wireless-it Tani duhet ta vendosim kartelen ne “monitor mode”

Kjo do te thote se ne vend te lidhjes se karteles me ndonje rrjet te caktuar wirelessi, ajo do te regjistroje informata nga te gjitha rrjetet qe jane ne afersi. Shkruani: airmon-ng start wlan0
Nese gjithçka shkon mire, do te shihni nje mesazh qe thote: monitor mode enabled on mon0. Kjo do te thote se e keni kthyer kartelen ne modin e monitorimit. 

password-in e Wireless-it Tani do te skanojme rrjetet per te marre me shume informacione rreth tyre. Shkruani: airodump-ng mon0 Kjo komand do t’ju jep te gjitha informacionet per secilin rrjet ne afersi. 

password-in e Wireless-it Gjeni rrjetin tuaj Wifi ne liste, dhe kopjoni numrin e gjate heksadecimal qe eshte ne kolonen BSSID (ky numer paraqet MAC adresen e routerit). Ne rastin tone rrjeti e ka emrin wep-network, dhe ne kolonen security mund te shohim qe eshte i siguruar me WEP. 

Hapi i radhes eshte qe kartela te fokusohet vetem ne paketat e ketij rrjeti

Kete e bejme me komanden: airodump-ng -c -w – -bssid <bssid including=”” :’s=””> mon0 psh. per rrjetin me  BSSID 22:22:22:22:22:22 ne kanalin 11, e ruajtur ne fajllin me emrin “crackme”, do te shkruajme keshtu: airodump-ng -c 11 -w crackme – -bssid 22:22:22:22:22:22 mon0
Pasi ta beni kete, do te shfaqet pamja e njejte por kesaj here percillini data paketat ne nje file, dhe analizoni vetem rrjetin qe keni caktuar (pra nuk do te shohim listen e rrjeteve tjera). 

password-in e Wireless-it Dy gjera te rendesishme per te cilat duhet te keni kujdes jane:

  • Se pari, pjesa e poshtme e ekranit tregon klientet e kyqur ne kete rrjet. Duhet te keni se paku nje person te kyqur ne kete rrjet ne menyre qe kjo te funksionoj. 
  • Se dyti, kolona me emrin #Data ne pjesen e siperme te ekranit. Kjo tregon se sa paketa te datave jane kapur deri me tani.

Nese kemi pak fat, ky numer duhet te shkoj duke u rritur, por shume ngadale

Kur te arrije  5,000 – 25,000 do mund ta thejme passwordin. Hapni nje terminal te ri duke shtypur SHIFT-CTRL-T dhe shkruani komanden ne vijim, ndryshoni pjeset me informatat tuaja perkatese. 

Adresa e client station shihet ne tabin airodump, ne pjesen e poshtme ku thote STATION. Kopjojeni dhe vendosneni ne vendin e duhur ne komande: aireplay-ng –arpreplay -b -h mon0
Per shembull: aireplay-ng –arpreplay -b 22:22:22:22:22:22 -h 33:33:33:33:33:33 mon0
Pas nje minuti ose dy, do te mund te shihni numrin e data paketave duke u rritur ne dritaren airodump, varesisht nga kualiteti i lidhjes suaj te wirelessit. 

 Pasi numri i data paketave te kaloj 5,000, jemi gati te fillojme ti krakojme paketat.

Hapni nje terminal te ri dhe shkruani: aircrack-ng -z -b *.cap 

Emri i fajllit dales eshte ai qe e kemi caktuar me heret ne pjesen airodump. Ne kemi marre fajllin me emrin “crackme”. Mos harroni te vendosni “*.cap” ne fund te emrit te fajllit. 

Ne rastin tone komanda do te jete keshtu: aircrack-ng -z -b 22:22:22:22:22:22 crackme*.cap Nese keni mjaft paketa, passwordi qe do t’ju shfaqet brenda disa sekondave. Nese jo programi do kete 5,000 paketa te reja, dhe me pas fillon perseri. Ne rastin tone passwordi eshte gjetur me te arritur 35,000 paketa –  i tere procesi perfundon per rreth 3 minuta. 

crack wep Nese ju jepni passwordin ne formen heksadecimale 34:f2:a3:d4:e4, atehere vetem largoni pikat dhe shkruani passwordin me numra dhe shkronja 34f2a3d4e4. Shpresojme qe ky artikull t’ju kete vetedijesuar sado pak, qe te mos perdorni sigurimin WEP per rrjetin tuaj. Nese routeri juaj nuk mbeshtet forma tjera te sigurimit perveç WEP, atehere blini nje router tjeter. 

Nese ende nuk jeni bindur se nuk eshte mire te perdorni sigurimin WEP, atehere heren tjeter do t’ju tregojme se si hakeret mund te qasen ne rrjetin tuaj dhe t’ju marrin te dhenat personale si passwordat, filet, si dhe te monitorojne te gjitha veprimet tuaja ne Internet.