Qysh me i ditë arsyet e djersitjes gjatë natës?

nga Argjenda Selmani

Nëse moti nuk është i nxehtë, dhe në dhomën tuaj mbretërojnë temperatura konstante, dhe ju zgjoheni me rroba të bëra qull nga djersitja, kjo do të thotë se nuk keni gjendje të mirë shëndetësore.

Nëse djersini gjatë natës, këto mund të jenë disa nga arsyet:

  • Temperaturë e lartë trupore
  • Rënia e temperaturës trupore
  • Çrregullime të gjumit
  • Apnea e gjumit
  • Skuqje e ngrohtë
  • Ndikimi i alkoolit
  • Çrregullimi i gjumit i shkaktuar nga ankthi

Nëse  djersiteni në mënyrë jonormale gjatë natës, sidomos nëse dhoma juaj nuk është fare e ngrohtë,  konsultohuni me mjekun tuaj për të zbuluar shkaqet.

Image