Qysh me i ditë arsyet pse meshkujt mashtrojnë?

nga Argjenda Selmani

Edhe pse arsyet e mashtrimit janë shumë komplekse, këtu janë disa nga më të zakonshme pse meshkujt mashtrojnë.

1.Pamundësia për të thënë “jo”

Mundësia e bën mashtrues. Nëse ata bien në femra tërheqëse thjesht e kanë të vështirë për të thënë “jo”.

2.Për të ushqyer egon

Mashtrimi është i shkëlqyer për ngritjen e egos tek burrat.

3.Në mënyrë që të përshtaten në shoqëri

Nëse në punën e tij zakonisht mashtrojnë, kolektivi bën presion që këtë ta pranojë si një sjellje të pranueshme.

4.Për të thyer lidhjen

Ndonjëherë meshkujt mashtrojnë për rikoperuar lidhjen e tyre.

5.Si një simbol i statusit

Disa meshkuj kanë dashnore thjesht që të mbizotërojnë.

6.Për të kujtuar se çfarë dhe si është të bëni dashuri me dikë tjetër

Meshkujt të cilët martohen të rinjë apo kanë pak përvojë seksuale  duan të dinë se çfarë ata kanë humbur.

7.Edhe nëse kapet ai do të tradhëtojë përsëri

Ai ka mashtruar tashmë dhe është kapur.  Ka shumë të ngjarë që do të ndodhë përsëri.

8.Atij i pëlqen kjo mënyrë jetese

Thjesht duan këtë mënyrë jetese. Ai gëzon faktin se ka shumë femra, që i bën ato xheloze. Për atë, kjo është vetëm një lojë.

9.Ai bie në dashuri

Disa mashtrojnë, sepse ata thjesht kanë rënë në dashuri përsëri. Ndoshta çështja ka lindur nga një miqësi e pafajshme.

10.Për të kuptuar nëse janë të dëshirueshëm

Burrat mashtrojnë dhe për të konfirmuar seksualitetin e tyre dhe për të marrë konfirmimin se ata janë ende të dëshirueshëm.

Close up laughing couple hugging