Qysh me i ditë sëmundjet që mund të shërohen me ushqim?

nga Argjenda Selmani
  1. Sëmundja:Infeksioni i fshikëzës së urinës Mjekimi: Lëng nga thana Një gotë e gjysmë me lëng thane do ta pengojë shumimin e E.coli, bakteri më i shpeshtë i cili shkakton infeksione të rrugëve urinare.
  2. Sëmundja:Temperatura e lartë Mjekimi: Jogurt pemësh Organizmi juaj ka nevojë për energji shtesë në momentet kur duhet ta luftojë infeksionin. Kur ju rritet temperatura, metabolizmi rritet për 7%. Hani ushqim të pazier mirë i cili jep energji, siç është jogurti dhe lëngjet e pemëve dhe supa.
  3. Sëmundja:Pagjumësia Mjekimi: Sandviç me mish bibe Ushqimi i pasur me triptofane, siç është mishi i bibës, shkakton gjumësi. Ky aminoacid i cili nxit prodhimin e serotoninës, është i pranishëm edhe në produktet qumështore, sojë, lajthi dhe kikirikë. Që të ketë efekt triptofani duhet që ta merrni së bashku me karbohidrate, sepse ato e bartin deri në tru ku prodhohet serotonina. Për këtë arsye, sandviçi me mish bibe ka shumë efekt, sepse i përmban të dyja së bashku.
  4. Sëmundja:Kapsllëku Mjekimi: Fara e lirit Edhe pse nuk është fshehtësi se ushqimi i pasur me karbohidrate dhe lëngje pengon paraqitjen e kapsllëkut, shumë pak dihet se veprim shumë më të shpejtë ka fara e lirit. Merrni një apo dy lugë fara me shumë lëng, ose përzini disa lugë me fara të bluara në një gotë me jogurt. healthy