Qysh me i ditë shenjat e depresionit?

nga Argjenda Selmani

Depresioni prek njerëzit në mënyra të ndryshme, dhe shumë nga ju nuk e dini se ajo mund të shkaktojë të dy efekte, psikologjike, si dhe efekte fizike në trupin tonë. 

Simptomat fizike: 

Dhimbje koke 

Kjo dhimbje mund të jetë një nga shenjat e depresionit, veçanërisht në mesin e adoleshentëve, thotë John Greden. Shumica e njerëzve janë shumë të mërzitshëm në kokën e tyre, por kjo mund të shkaktojë tensione. Depresioni mund të ndikojë edhe në shfaqjen e migrenës. 

Probleme me stomak

Depresioni mund të shkaktojë edhe probleme në stomak. Ulcerat e stomakut mund të bëhen më keq dhe shumë të bezdisshme nga stresi.

Mungesa e energjisë 

Shumica e njerëzve me lloje të ndryshme të depresionit shpesh ankohen për lodhje. Studimet kanë treguar se depresioni mund të ndikojë në përqendrimin tonë dhe të performancës.

Oreksi dhe ndryshime në peshë

Depresioni mund të ndryshojë në mënyrë të konsiderueshme zakonet tona të konsumit. Kjo do të thotë se oreksi ynë mund të rritet, por ajo ndikon në rënie në peshën tonë. 

Insomnia

Ndryshimi i gjumit dhe pagjumësia është një nga shenjat më të zakonshme të depresionit.

Neveri 

Si pjesë e problemeve të stomakut që lidhen me depresionin mund të jetë një ndjenjë e neverisë, vjelljes si dhe diarres.

Image