Qysh me i ditë simptomat e sëmundjes së Alzaimerit?

nga Argjenda Selmani

Sëmundja e Alzaimerit paraprihet nga disa shenja ose simptoma që tregojnë se individi vuan nga një sëmundje. Nëse ju rastis të shikoni tek ndonjë  i afërm i juaji këto shënja që ne do t’ju tregojmë do të ishte e këshillueshme që të kontaktoni me një specialist që të bëni vlersimin e situatës dhe gjëndjen aktuale të personit.

  • Ja disa nga shenjat që kjo sëmundje shfaq: Humbje të pjesëshme ose të gjithë  kujtesës Vështirësi të përditshme për të bërë punët e zakonshme Probleme me gjuhën dhe komunikimin Ç’orientim në kohë dhe në hapsirë Logjikë e varfër ose e pakuptimtë Vështirësi në planifikimin e gjërave, gjithashtu vështirësi për të zgjedhur problemet. Vendos gjërat vend e pa vënd, pastaj harron se ku i ka vendosur dhe nuk di t’i gjejë më Ndryshime të shpeshta të temperamentit dhe gjëndjes emocionale Ndryshim personaliteti Mbyllet në vete, braktis punën, largohet nga shoqëria dhe ambientit e populluara.

Këto janë disa nga shenjat e zakonshme të të harruarit që fillojnë zakonisht me proçesin e plakjes, përshembull si harresa; njeriu harron se ku vendos çelsat. Ulet fuqia motorike e të menduarit, njeriu ka vështirësi në shumë aspekte të jetës.