Qysh me i Hap Aplikacionet më të Vjetra në Windows Vista/7?

nga Argjenda Selmani

Kur Microsoft-i krijon sisteme te reja operative, gjithmone e ka parasysh qe aplikacionet e krijuara per sistemet operative te kaluara te jene kompatibile dhe te mund te perdoren edhe ne sisteme operative qe dalin pas atij sistemi per te cilin aplikacionet jane krijuar. Ne kete artikull do te tregohet se si ti hapim aplikacionet e vjetra ne Windows Vista (procedure e njejte eshte edhe ne Windows 7).

Se pari lokalizoni aplikacionin e deshiruar, klikoni me tastin e djathe mbi ikone, dhe zgjedhni opcionin Properties. Compatibility Mode Ne dritaren e hapur Properties, shkoni tek Compatibility, dhe zgjedhni opcionin Run this program in compatibility mode for‘. Perfundi ksaj, nga menyja renese zgjedhni opcionin per te cilin eshte krijuar aplikacioni dhe klikoni butonin OK per te ruajtur ndryshimet.