Qysh me i hap dyert e makinës nga largësitë e mëdha përmes telefonit?

nga Argjenda Selmani

Nese ju ndodh te harroni çelsat e automobilit mbrenda ne automobil dhe celesat rezerve i keni ne shtepi, atehere per ta hapur automobilin tuaj do te ju kushtoje kohe, apo nese therrisni sherbimin per hapjen e automobilit tuaj atehere kjo do te ju kushtoj serish kohe por edhe para. qysh me i hape dyert e makines permes telefonit Ekziston nje metode shume e mire qe ju mundeson ti hapni dyert e vetures nga largesia nepermjet telefonit celular. Kjo metode nuk do te funksionoj me celesat e zakonshem RKE (remote keyless entry) sepse sinjali qe transmetojne ato nuk eshte i njejte me sinjalin qe transmetojne telefonat celular. Per ti hapur dyert e automobilit tuaj nga largesia permes telefonin veproni si vijon:

  1. Thirrni ne telefon personin qe mund ti qaset çelsave rezerve
  2. Vendosni telefonin tuaj ne opcionin 'Loud Speaker'
  3. Kerkoni nga personi qe e keni thirr qe ta mbaj çelsin afer telefonit dhe te shtyp butonin per hapjen e dyerve
  4. Ndersa ju mbajeni telefonin sa me afer dorezes per hapjen e deres
  5. Dyert e automobilit tuaj do te hapen.

Mund te ndodh qe duhet te provoni ta levizni telefonin ne disa pozita afer dorezes se deres vareisht nga lloji i automobilit, pasi qe marresi i sinjalit nuk eshte i vendosur ne te gjitha automobilet ne vend te njejte, si dhe sinjali per hapjen e dyerve dobesohet gjate transmetimit nepermjet telefonit.