Qysh me i shmangë gabimet në pushime?

nga Argjenda Selmani

1.Mos merrni shumë bagazhe.

Përdorni hapësirën që ju mbetet në bagazhe për të marrë disa aksesorë nga vendet që do të vizitoni apo diçka tjetër prej tyre.

2.Merrni pasaportën me vete.

Do të habiteni se sa njerëz, pasi largohen nga hoteli harrojnë gjënë më të rëndësishme që u duhet për t’u kthyer të sigurt në shtëpi. Nëse duhet patjetër të marrësh me vete pasaportën për t’u identifikuar, bëni një fotokopje të saj, dhe origjinalin lëreni në kasafortë në hotel. Seriozisht. Eshtë një shqetësim më pak për ju. Mbi 160 mijë pasaporta britanike janë humbur apo vjedhur mes viteve 2008 dhe 2013.

3.Të mos bësh sigurimin e udhëtimit.

Si të gjitha siguracionet, duhet të paguani edhe për sigurinë e udhëtimit, me shpresën se nuk do ta keni të nevojshme.

4.Pajisjet e një udhëtimi me kosto të ulët.

Me një kosto totale më pak se 100 dollarë, secila prej pajisjeve mund t’u shpëtojë jetën kundër fatkeqësive lehtësisht të parandalueshme; kutia e emergjencës përshembull.

traveling with airplane
traveling with airplane