Qysh me i vendos zinxhiret ne rrotat e automobilit?

nga Argjenda Selmani

Ne Kosove, per dallim nga disa vende evropiane, perdorimi i pajisjeve dimerore eshte i rregulluar ne baze kohore. Keshtu, nga 15 nentori deri me 15 mars shoferet obligohen qe ato t’i bartin ne makine. Ne vazhdim do te mund te mesoni se si ti vendosni zinxhiret ne rrotat terheqese.Shtrini zinxhiret ne toke si ne fotografine e meposhtme

Levizni me veture ngadale derisa rrota te jete mbi zinxhire, dhe pjeset lidhese te zinxhireve te jene ne fillim dhe ne fund te rrotes, pra rrota te jete ne mes.
Lidhni zinxhiret. Duke filluar nga pjesa e brendshme e rrotes (afer aksit), bashkoni dy skajet e zinxhireve. Njesoj veproni edhe me zinxhiret ne pjesen e jashtme.

Pasi vozitni rreth 1/2 km, per tu siguruar shtrengoni zinxhiret perseri.