Qysh me i zbutë simptomat e astmës?

nga Argjenda Selmani

Shumica e pacientëve me astmë që kalojnë kohën në dritën e diellit mund të kenë një lehtësim në simptomat e tyre, sugjerojnë hulumtuesit. “King ‘s College” në Londër, vlerëson se nivelet e ulëta të vitaminës D, e cila prodhohet në trup nga rrezet e diellit, janë të lidhura me një përkeqësim të simptomave. Hulumtimi i tij i fundit tregon se vitamina zbut pjesën mbi-aktive të sistemit imunitar në astmë. Njerëzit me astmë kanë vështirësi për të marrë frymë, kur rrugët e frymëmarrjes së tyre skuqen dhe fryma ngushtohet. Shumica e njerëzve trajtohen me steroid, por medikamenti nuk vepron për të gjithë.