Qysh Me Injoru Dikend qe ju Merzit Juve?

nga Argjenda Selmani

Pra dikush ne shkolle provon te ju merzise juve? Lexojeni artikullin dhe do ta shihni se si ky person do te ndal duke ju merzitur juve.

Mendo se si po ju merzisin juve? Jane ata duke ju ngacmuar mentalisht, apo provojne te te perqeshin ty?

Mos u trembni qe ti tregoni prinderve dhe mesuesve. Nese ju vetem e lejoni qe ai te ju merzise juve situata do te shkoj keq e me keq. Prinderit dhe mesuesit jane gjithmone aty per ndihme. Behu nje student i mencur.

Nese ju thote dicka per te ju merzitur si “ju jeni i dobet” ju mund te pergjigjeni me “OK”,  “Vertet”, ose ” Kjo eshte e mrekullueshme ” dhe ec si te mos jeni te interesuar. Mos u ktheni mbrapa!

Mos u grindni as mos bisedoni me ta. Sepse nese ata ju bindin qe te grindeni, ata vetem deshirojne qe ju te hyni ne probleme. Ju mund ta keni ndjenjen qe te grindeni por Mos provoni !

Nese ju grindeni ju do te keni probleme me shkollen dhe gjera te tjera. Provoni keto gjera cdo dite. Me shpejte ose me vone, ata do te merziten dhe do te mundohen qe ta ngacmojne ndonje student tjeter.