Qysh Me Ju Qase Windows Home Serverit nga nje Kompjuter me Ubuntu ne Rrjet?

nga Argjenda Selmani

Nese jeni perdorues i Windows Home Server, dhe doni te dini se si ti qaseni te dhenave ne server nepermjet rrjetit nga nje kompjuter me sistemin operativ Ubuntu atehere ky artikull do te ju ndihmoje. Ne desktopin tuaj ne Ubuntu, ne menyne kryesore Places zgjedhni opcionin Network:

http://www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2010/06/sshot20100605201111.png

Ne dritaren e hapur zgjedhni emrin e serverit tuaj ne rrjet:

http://www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2010/06/sshot20100610001314.png

Nese nuk eshte ne liste, shkoni tek Windows Network Workgroup dhe aty do ta gjeni

http://www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2010/06/sshot20100605205515.png

Shkruani username dhe passwordin e serverit dhe klikoni Connect:

http://www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2010/06/sshot20100605201332.png

Tani do te keni qasje ne te gjitha fajllat e serverit:

http://www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2010/06/sshot20100605201437.png

Te degjoni muzike:

http://www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2010/06/sshot20100605202322.png

Te lexoni dokumente:

http://www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2010/06/sshot20100605202106.png

Te shikoni video:

http://www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2010/06/sshot20100610220255.jpg

Poashtu mund te kerkoni neper server:

http://www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2010/06/sshot20100605210716.png

Nese doni ti ruani fajllat ne Ubuntu, thjesht bartni ato ne folderin perkatez duke e mbajtur mausin e shtypur.