Qysh Me Kontrollu Privatesine ne Facebook Timeline?

nga Argjenda Selmani

Facebook Timeline eshte shnderruar ne nje menyre shume kreative per te perfaqesuar profilin tuaj dhe eshte mirepritur nga shume perdorues, mirepo a cenohet me kete rast privatesia ne llogarine tuaj? Ne do te tregojme se si te kontrollojme privatesine ne Facebook Timeline. Fillimisht duhet te testoni disa gjera. Kete mund ta beni duke klikuar ne ‘View as’ dhe aty do te shkruani emrin e ndonje shoku, pjesetari te familjes apo dike tjeter per te pare se si duket profili juaj tek dikush tjeter.     Qe nga momenti kur e keni hapur llogarine tuaj ne Facebook, ndoshta keni postuar ndonje gje qe tani ju vjen turp apo nuk deshironi ta sheh dikush, atehere duhet vepruar keshtu: Home > Privacy Settings>Limit the Audience for Past Posts“>“Manage Past Post Visibility”. Po ashtu duhet hedhur nje shikim edhe se si kontrolloni privatesine tuaj te zakonshme.     Nese keni ndonje gje qe keni postuar dhe nuk deshironi ta shohin te gjithe, veproni keshtu:   Kontrolloni se kush mund t’i shikoje gjerat ne Timeline tuaj: Home > Privacy Settings > How You Connect.   Keto ishin disa veprime me ane te te cilave mundeni te ruani intimitetin tuaj ne Facebook.