Qysh me kriju një buxhet për udhëtim?

nga Argjenda Selmani

A dini të bëni buxhet për udhëtim? Ndonjëherë kjo mund të duket e thjeshtë, megjithatë, kërkon planifikim dhe përgatitje të gjatë. Pastaj nuk bën që të ngeleni pa lekë në mes të rrugës.

1. Kurseni para pak kohë para se të filloni udhëtimin

Shtoni buxhetin tuaj të udhëtimit duke vendosur anash aq para sa mundeni gjatë kohës që përgatiteni për udhëtim.

buxhet për udhëtim

2. Llogarisni në sasinë e parave që do të shpenzoni, sa ju duhet për të arritur në destinacionin tuaj, dhe kthimin në shtëpi.

Image

3. Konsideroni shpezimet e hotelit, fjetjes, dhe mëngjesit në lokacionen e cilitdo vend që të gjindeni duke përgatit.

Image

4. Edhe nëse hoteli juaj në ato shpenzime mbulon mëngjesin, drekën dhe darkën, nëse ju dëshironi të shetisni në qytete të ndryshme për të parë vendin atëherë do t’ju duhen para më tepër për të ngrënë jashtë hotelit.

buxhet për udhëtim

5. Vendosni se sa para dëshironi të shpenzoni për argëtim ne buxhet për udhëtim

Image