Qysh me la makinën me dorë?

nga Argjenda Selmani

Më kryesorja tek larja me dorë është që papastërtia të zbutet me shumë ujë dhe të lahet pa përdorimin e sfungjerit.  Në të kundërtën grimcat e mbetura të papastërtisë në hapësirën e ngjyrës e kanë ndikimin e njëjtë sikur letra grithëse. Pas kësaj makinën mund ta pastroni me sfungjerin e butë apo me brushë për larje me “presion” të ultë dhe atë nga lart te poshtë.

Pjesët më të papastërtisë, sikur rrotat, do të duhet t’i pastronit në fund, sipas mundësive me sfungjer tjetër. Në fund tërë makinën lajeni me ujë dhe thajeni me leckën nga lëkura e drerit. Kujdes: Tek shamponimi mos përdorni produkte që përdoren për pastrim në amvisëri. Këto produkte përmbajnë komponentë të cilat largojnë yndyrat dhe të cilat e shpërndajnë shtresën e vënë mbrojtëse dhe e rrezikojnë ngjyrën. Për këtë arsye po ashtu nuk duhet të përdorni lecka apo sfungjer që i përdorni në amvisëri.