Qysh me menaxhu nje Projekt?

nga Argjenda Selmani

Menaxhimi i projekteve eshte nje pune profesionale te cilen nese dijme ta realizojme ne menyren e duhur, do te kemi perfitime dhe evitim te gabimeve dhe rreziqeve te cilat jane te pranishme gjate gjithe kohes dhe shkaktojne pasoja  ne momentin qe nuk eshte vemendja e plote ne projekt.

Per ta menaxhuar ni projekt, cfaredo qofte ai duhet ti definojme sakte keto gjera:

Pecaktimi i qellimit te projektit Selektimi i ekipit qe do te angazhohet ne projekt Percaktimi i struktures se projektit ( hapat qe do ti ndjek) Identifikimi i nevojave per suksesin e projektit Percaktimi i kohezgjatjes se projektit *Kohezgjatja ne pergjithesi dhe kohezgjatja per secilin pune qe perfshihet ne projekt )

Percaktimi i orarit te punes Zhvillimi i  bugjetit Planifikimi i Riskut Aprovimi final per fillimin e punes Pasi qe keto pika te jene identifikuar sakte, dhe eshte dhene drita e gjelber qe ky projekt te filloje punen, rendesia e madhe qendron ne pjesen e monitorimit te projektit, pasi qe gjate gjithe kohese duhet te jemi te sakte qe te mos tejkalohet:

Qellimi i synuar Koha e percaktuar Parate ne dispozicion Resurset Monitorimin e projektit mund ta bejme ne shume menyra, duke filluar nga ato manuale e deri te perdorimi i shume programeve dhe softvereve te cilet perdoren ne ditet e sotme dhe lehte mund te gjinden online Disa programe te cilat mundesojne menaxhimin e projektit mund ti gjeni ne kete link http://infogoal.com/pmc/pmcswr.htm

Ndersa per te gjithe ata te cilet jane te involvuar ne kete lami ose jane te interesuar ne te ardhmen te mirren me kete profesion do t`iu rekomandoja kete web site i cili eshte free per perdorim si dhe eshte shume i lehte per tu adaptuar ne perdorimin e tij gjithashtu ndihmon shume qe te kemi gjithqka nen kontroll. https://app.gantter.com //Falenderojme Hana Qerimi per kontributin ne kete teme. GEW-QM-Banner