Qysh me ndal, kontrollu nese ke Google Docs virusin?

nga Argjenda Selmani

Qysh me dite nese je afektu nga ky virus? Cili virus lexo ketu Nese keni klikuar ne “Allow” kur ju kane kerkuar casje ne llogarine tuaj mundesite jane te mdhaja qe ke pranu virusin, Nese nuk keni klikuar ne link atehre gjithcka eshte ne regull! Virusi ka mund te fshij edhe veten pasi qe ka kry komandat e nevojshme.

Cilat jane hapat nese keni pranuar virusin?

  1. Ne ju keshillojme te rivokoni casjen per “Google Dosc” menjehere. Eshte e mundshme qe ka nje emer si: apps.googleusercontent.com, nuk ka ndonje emer te zakonshem. Google Docs nuk ka nevoje per casje.
  2. Provo te shikosh nese ne email adresen tuaj keni emaila ne folderin SENT qe i ka dergu virusi ne emer tuaj.
  3. Nese keni dergu emaila pa dijenin tuaj lajmeroni ata perdorues qe mos te hapin ate email.

Nese jeni sistem admin ne G Suite ose Google Apps per biznese cfar te bejme?

  1. Bllokoni messazher te permbajne email adresen: hhhhhhhhhhhhhhhh@mailinator.com per te derguar dhe pranuar emaila.
  2. Gjeni llogarite te cilat jane afektuar ne Google Admin XOsole dhe rivokoni casjen ne Google Doc app. Mundet me pas edhe emrin dytesor qe perfundon me: apps.googleusercontent.com
Informate shtese:

Google ne nje pronocim per media tha qe jane ne dijeni per problemin dhe e kane bllokuar nuk duhet te jete aktiv.

We have taken action to protect users against an email impersonating Google Docs, and have disabled offending accounts,” the company said in a statement. “We’ve removed the fake pages, pushed updates through Safe Browsing, and our abuse team is working to prevent this kind of spoofing from happening again. We encourage users to report phishing emails in Gmail.