Qysh me ndërru rrotën e makinës?

nga Argjenda Selmani

Pothuajse secili shofer gjate udhetimeve ka hasur t'i kete shperthyer goma. Andaj eshte e udhes te dijmë se si ta vendosim atë rezervën.  Kështu, së pari kontrolloni gomën rezervë se a është e fryrë. Tërhiqeni frerin e dorës, vendosni ndërruesin në shpejtësinë e parë dhe ngriheni pak makinën me ngritëse.

Nëse toka është e butë, nën pajisjen për ngritje vendosni një pjesë të dërrasës apo ndonjë copë të hekurit. Largojeni kapakun e rrotave dhe çlironi burmat. Tek pas kësaj ngriheni makinën shumë lart që të mund ta hiqni rrotën pa problem dhe ta ndërroni me ndonjë rezervë. Burmat shtrëngoni pak, lëshojeni veturën derisa të mos e prekë tokën dhe pastaj shtrengojini deri në fund, dhe këtë jo sipas rendit po në kryq.