Qysh me nxjerrë certifikatën e lindjes?

nga Argjenda Selmani

Procedura dhe dokumentet e nevojshme për nxjerrjen e certifikatës e lindjes në Republikës së Kosovës është si vijon:

– Shënimet nga Librat e Amzës për regjistrimet e lindjeve të periudhës përkatëse në komunën tuaj.
– Certifikata e vjetër e lindjes (fotokopje).
– Pagesa e taksës 1 Eur.

Informacion shtesë:

Disa komuna të Kosovës tashmë kane edhe e-kioskat. Aty mund ta nxjrrni vet certifikatën tuaj të lindjes përmes aparatit. Pa pasur nevojë të futeni deri në sportele. Pagesa është e njëjtë.