Qysh me organizu ditën për të punuar nga shtëpia?

nga Flogerta Driza

Qysh me organizu ditën për të punuar nga shtëpia? So në qysh me do t’ju sjellim disa udhëzime se si duhet ta strukturoni ditën tuaj kur të punoni nga shtëpia:

Organizoni hapësirën tuaj të punës

Nëse doni të keni një ditë të strukturuar, së pari duhet vendi i duhur për të punuar. Vendosni një vend në shtëpinë tuaj si zona e punës suaj. Zgjidhni një vend që do t’ju ndihmojë të përqendroheni dhe të shmangni shpërqendrimet.

Përdorni një listë detyrash

Pa një menaxher që rri pezull mbi supin tuaj, ju mund të gjeni veten duke kaluar orë të tëra pa qënë produktiv. Bëni një listë detyrash që duhet të kryeni çdo ditë dhe përcaktoni kohën për secilën nga detyrat.

Vendosni orare pune – Qysh me organizu ditën

Ndërsa ka të ngjarë të keni të paktën disa aftësi për të vendosur se kur do të filloni dhe ndaloni ditën tuaj të punës, e mira do të ishte të caktonit disa orë të rregullta pune. Nëse po ndryshoni orarin tuaj çdo ditë, do të jetë e vështirë për ju të gjeni një ritëm, fizikisht dhe mendërisht.

Vishuni si për zyrë

Sigurisht, stereotipi i personit që punon nga shtëpia është dikush që punon në pizhama e tyre. Megjithatë, ne këshillojmë ndryshe. Vendosni një rutinë të mëngjesit që përfshin të zgjoheni dhe të përgatiteni për ditën tuaj njësoj sikur do të shkonit në zyrë.

Caktoni orare mbledhjeje

Përfshini në listën tuaj të detyrave ditore që të planifikoni komunikimin me menaxherin dhe kolegët tuaj. Qoftë përmes postës elektronike, mesazheve të menjëhershme ose video thirrjeve. 

Kjo praktikë do t’ju ndihmojë të ndërtoni një ditë më të strukturuar, sepse do t’ju detyrojë të jeni të përgatitur për ato kohë kontrolli.

Mos harroni të pushoni

Disa njerëz që punojnë nga shtëpia përfshihen aq shumë në një projekt sa harrojnë të bëjnë pushim për drekë, apo edhe të shtriqin pak këmbët. Sidoqoftë, është e rëndësishme të largoheni nga kompjuteri për disa minuta dhe të riktheheni pasi të jeni rifreskuar pak.

Jepini vetes kurajo

Shpresojmë se menaxheri juaj do t’i vlerësojë sukseset tuaja, edhe nëse jeni duke punuar nga distanca. Edhe pse tashmë jeni larg, mos hezitoni të komplimentoni veten nëse ndiheni se keni bërë një punë të mirë.

Lërini punën pasi të mbarojë dita

Disa që punojnë në distancë zbulojnë se orët e tyre të punës zgjasin më shumë dhe më gjatë ndërsa bëhen më shumë çdo ditë. Zgjidhja e duhur do të ishte të caktonit një orar të rreptë pune dhe ta mbyllni kompjuterin apo emailin e punës atë orë që caktoni. Vendosni kufijt e nevojshëm.

Këto sugjerime do t’ju ndihmojnë të ndërtoni një mjedis më të strukturuar pune — dhe, shpresojmë t’ju bëjnë edhe produktiv nga shtëpia.