Qysh me përgaditë krem me fruta?

nga Argjenda Selmani

Përbërësit:

  • 1 kg nga frutat e preferuara
  • 4 të verdha vezësh
  • 250 gram ajkë
  • 50 gram sheqer pluhur.
  • Ndahen pak nga pemët për zbukurim.

Pjesa tjetër e pemëve shtypet, kalohet në sitë dhe u shtohet sheqer.

Të bardhat e vezëve tunden në shkumë të dendur.

Në masën e pemëve të shtypura shtohet ajka e tundur dhe të bardhat e vezëve duke i përzier me kujdes derisa të fitohet kremi i njëllojtë.

Kremi vendoset në gota për shërbim.

Image

 

Qysh me përgaditë krem më fruta?

nga Argjenda Selmani

Përbërësit:

  • 1 kg nga frutat e preferuara
  • 4 të verdha vezësh
  • 250 gram ajkë
  • 50 gram sheqer pluhur.

Ndahen pak nga pemët për zbukurim. Pjesa tjetër e pemëve shtypet, kalohet në sitë dhe u shtohet sheqer. Të bardhat e vezëve tunden në shkumë të dendur. Në masën e pemëve të shtypura shtohet ajka e tundur dhe të bardhat e vezëve duke i përzier me kujdes derisa të fitohet kremi i njëllojtë. Krei vendoset në gota për shërbim.