Qysh Me Perpilu nje Biznes Plan te Thjeshte?

nga Flogerta Driza

Nese jeni duke menduar te themeloni biznesin tuaj, eshte e domosdoshme te perpiloni biznes planin tuaj. Eshte kruciale per zvhillimin afat-gjate dhe te suksesshem. Duke bere kete ju ndihmon te identifikoni rrugen qe do te marre biznesi juaj dhe cilat ne cilat sherbime do te fokusohet.

Ketu, ju duhet te beni edhe strategjine e marketingut, ta vleresoni ate nese eshte efektive, dhe te parashikoni se sa i suksesshem do te jete biznesi juaj. Sigurisht, ju gjithmone mund te pyesni ekspertet te vijne me nje biznis plan per ju. Por, nese nje biznes plan i thjeshte eshte e tera qe ju duhet, ate mund ta beni vete. Mbi te gjitha biznes plani juaj do te jete. Per direktivat dhe instruksionet se si ta beni nje, vetem lexoni me poshte.

  • Beni nje cover letter. Mund te filloni duker krijuar nje cover letter per biznesin tuaj. Vetem se sigurohuni qe permban emrin e biznesit te regjistruar, adresen, detajet kontaktuese si p.sh. numri i zyres, emailin, dhe numrin e celularit; dhe daten. Mbani mend qe data duhet rishikuar cdo here kur te perditesohet biznis plani.
  • Beni njer plan te marketingut. Ejani me nje plan te marketingut qe do te specifikoj strategjite e marketingut qe do ta shfrytezoj biznesi juaj. Plani i marketingut duhet te identifikoj tregun e biznesit tuaj si dhe te kompetitoreve.
  • Shkruani biznes planin e menaxhimit. Nje menyre per ta bere kete eshte te nenvizoni pervojat tuaja si dhe aftesite dhe forcat. Detajoni se si planifikoni te menaxhoni biznesin tuaj dhe punetoret tuaj. Shkurtimisht shpjegoni se si do te funksionoj kjo me biznesin tuaj. Nese ka vakum apo dobesi ne planin tuaj, ejani me alternativa dhe zgjidhje se si do t’i tejkaloni nese hasni ne veshtiresi.
  • Pergaditni planin menaxhues te financave. Filloni duke identifikuar bugjetin startues te biznesit si dhe shpenzimet operative. Sigurohuni qe bugjeti juaj eshte realistik. Plani menaxhues i financave poashtu duhet te perfshije qellimet financiare te biznesit, afatet e pagesave nga klientet, dhe sistemin e kontabilitetit qe do ta perdorni.
  • Shkruani permbledhjet ekzekutive te biznes planit tuaj. Kjo eshte pjesa ku ju duhet pershkruani misionin e biznesit tuaj, daten se kur eshte hapur biznesi, emri apo emrat e pronareve duke perfshire titujt, si dhe listen e produkteve apo sherbimeve qe biznesi juaj do te shes apo ofroj. Ju duhet poashtu te perfshini pershkrimin e biznesit, detajet e llojit te biznesit, lejet dhe licensat qe duhen siguruar ne menyre qe te operoj legalisht. Poashtu ketu shkruhen edhe arsyet se pse besoni qe biznesi juaj do te profitabil. Sigurohuni qe e cekni tregun e biznesit dhe kontributin qe do te sjell biznesi juaj ne shoqeri kur te fillon operimin.
  • Rishikim. Kur te perfundoni, rishikoni biznes planin qe ju keni bere. Sigurohuni qe te duket formal dhe pa gabime. Kerkonoi nga nje profesionist qe ta beje kete per ju.

Nese mendoni qe keni aftesi te mjaftueshme per te shkruar nje biznis plan, eshte mire qe ju ta shkruani ate. Sidoqofte, nese nuk jeni konfident per ta shkruar, mund ta punesoni dikend qe te shkruaj biznes planin per ju. Vetem sigurohuni qe te jeni te perfshire gjate perpilimit te tij, duke i dhene informata qe duhet perfshire shkruesit. Eshte biznesi juaj dhe ju e dini me mire se kushdo tejter. GEW-QM-Banner