Qysh me reduktu ënjtjen e syve?

nga Argjenda Selmani

1.Metoda më e vjetër për reduktimin e të ënjturës është duke aplikuar akull në zonën e ndikuar, ndërsa për sy preferohet të vendosen dy lugë në friz për 2-3 minuta dhe pastaj të vendosen në sy.

Image

2.Disa studime të kryera kanë treguar se caji i gjelbër ka përbërës anti-inflamator të fuqishëm.

Merrni disa qese të cajit të gjelbër të lagura, vendosini në frigorifer për disa minuta e pastaj aplikoni qeset në sy për 10 minuta.

Image

3.Falë vitaminës C dhe acidit kafeik, trangujt përmbajnë përbërës që zbusin irritimin, dhe largimin e ëntjes së syve.

Prisni në feta të holla trangujt, shtrijuni dhe vendosni trangujt në sy për 5 minuta e pastaj shpërlani fytyrën.

Image

banner