Qysh me shkru me shkonja të mëdha pa përdorur CapsLock?

nga Flogerta Driza

Nëse të takon të shkruash shpesh me të mëdha, por nuk të pëlqen të përdorësh CapsLock (ose çelësi mungon në tastierën tuaj), ka disa mënyra.

Ja cilat janë mënyrat me të cilat mund të shkruash pa CapsLock:

1. Në Microsoft Word: Zgjidhni tekstin që dëshironi me shkronja kapitale, dhe pastaj mbani shtypur Control + Shift + A në ëindoës, ose Command + Shift + A në Mac.

2. Google Docs: Selektonii tekstin që dëshironi të ndryshoni dhe më pas zgjidhni Format > Text > Capitalization > UPPERCASE në shiritin e menusë.

3. Nëpër faqe: Selektoni tekstin që dëshironi të ndryshoni dhe më pas zgjidhni Format > Font > Capitalization > All Caps në shiritin e menusë.

Gjithashtu mund të ri-caktoni tastin Caps Lock për të kryer një funksion tjetër (siç është Kontrolli), ta përdorni si çelës modifikues në Windoës 10, ose ta çaktivizoni plotësisht.

banner