Qysh Me Shkru me Shpejt ne Kompjuter?

nga Argjenda Selmani

A jeni duke shkruar me ngadale se gjithe te tjeret? A shkruani afersisht 30 FPM (Fjale Per Minut)? Mire pra, lexojeni kete artikull. Ne kohe te shkurter, ju do ta rrisni shpejtesine ne 40!

  • Mbani se paku nje gisht te madh ne Space Bar (tasti i gjate) gjate gjithe kohes. Kurre nuk duhet t’i largoni te dy duart ne menyre qe te shtypni tastin e gjate (space bar), por duhet te mbani te qe te dy duart ne tastiere. Nese e beni kete, ju mund te shkruani me shpejt, si dhe
  • Kurre mos shikoni ne tastiere. Nese shikoni, dalngadale do t’fitoni shprehi te keqe. Shiqoni ne tastiere vetem, kur t’filloni te shkruani fjaline, ne menyre qe te dini se ku t’i vendosni gishtat.
  • Rekomandohet ndonje aplikacion i cili ju meson se qysh me shkru pa shikuar fare ne tastiere, si dhe qysh me i vendos gishtat ne te.
  • Programi ju mundeson shkronjat ne tastiere gradualisht nje nga nje. Fillon ngadale, por shpejtesia shkon duke u rritur gjate kohes dhe progresit tuaj.
  • Mbani shuplakat e duarve ne tastiere.
  • Nese i mbani ne ajer, nuk do t’jeni te shpejt aspak.