Qysh me u bo akademik?

nga Argjenda Selmani

Throwing Mortarboards on Graduation Day

Hapi 1 Zgjidhni disiplinën tuaj.

Hapi 2 Bëhuni lexues.

Hapi 3 Merrni kulturë, jo vetëm që duhet të lexoni gjerësisht, por kultura është praktikë. Të qënit akademik nuk do të thotë se duhet të jeni një lexues i apasionuar.

Hapi 4 Eksploroni. Një pjesë e madhe e të qenit akademik është duke u bërë kurioz, hetues dhe i etur për të mësuar.

Hapi 5 Bëhuni i rrjedhshëm. Një pjesë e madhe e të qenit akademik është zgjeruar në fjalorin tuaj dhe kthetrat e gjuhës. Nëse vini re gabime gramatikore korrigjoni ato.

Hapi 6 Studioni. Nëse ju doni me të vërtetë të jeni një akademik, duhet të jeni të fokusuar tek studimet.

Hapi 7 Punoni në të. Nëse ju jeni të angazhuar për mënyrën e jetës akademike, merrni një punë akademike.