Qysh me u bo balerinë?

nga Argjenda Selmani

54

1. Përmbushni kërkesat e trupit.

Çdokush që dëshiron të bëhet një balerinë duhet të përmbush disa kërkesa. Duhet të keni një bazë të fortë, një trup fleksibil, të jeni një person i këndshëm kur vallëzoni dhe ju duhet gjithashtu të keni në peshë të shëndetshme.

2. Veshni veshjen e duhur.

Duke veshur veshjen e duhur mund të keni një shtytje të madhe. Do t’ju ndihmojë për tu mbështetur, ju lejon për të lëvizur lirshëm dhe madje edhe të ndihmojë me teknika të caktuara baletit.

3. Shkoni përmes trajnimit.

Ky do të jetë hapi më e vështirë nëse ju nuk jeni tashmë të njohur me botën e baletit, por shumë njerëz e kanë kapërcyer atë. Zgjedhni një shkollë të sigurt, profesorët e së cilës janë me përvojë.

4. Punësoni një mësues privat.

Vetëm duke pasur një mësues të mirë ose dy nuk do të thotë se do të bëheni një balerinë. Ju duhet të bëni gjithçka si duhet, p.sh. duhet minimizuar rrezikun e lëndimit.

5. Analizoni valltarët lider.

Çfarë bëjnë ata ndryshe? Si mund ta bëjnë këtë? Pse? Këto dhe më shumë janë pyetjet që ju duhet të pyesni veten dhe t’i zbatoni.

6. Fitoni eksperiencë si një performues.

Ky është një hap shumë i rëndësishëm, pasi shumica e shkollave kanë recitale në të cilat nxënësit e tyre mund të performojnë. Nëse ju dëshironi që të qoni nivelin tuaj të performancës më tej, ju mund të konkurroni në solo gara.

7. Bëni trajnime shtesë në shtëpi.

Baleti trajnon muskujt tuaj në fusha të caktuara dhe mënyra, kështu ju nuk do të dëmtoni veten duke qenë të pabalancuar.