Përfitimet shëndetësore nga bajamet? - Qysh Me nga dua.com 

Përfitimet shëndetësore nga bajamet?

| Receta | 12 June 2017 | 15:05

1.Bajamet ofrojnë një sasi të madhe të vlerave ushqimore që nevojiten përgjatë ditës, edhe pse kanë sasi të lartë të yndyrës.

Për 30 gram bajame këto janë vlerat ushqimore:

  • Fibra: 3.5 gram
  • Proteina: 6 gram
  • Yndyre: 14 gram
  • Vitaminë E: 37%
  • Magnezium 20%

Përmban gjithashtu sasi të vogël të bakrit, vitaminës B2 dhe fosforit.

Në këtë sasi 30 gramëshe të bajameve gjinden 161 kalori.

Image

 

2.Bajamet janë burim i shkëlqyeshëm i antioksiduesve.

Antioksiduesit ndihmojnë për mbrojtje ndaj stresit oksidativ, i cili dëmton molekulat në qeliza dhe kontribon në plakje të hershme.

Image

 

3.Bajamet  janë burimi më i mirë i vitaminës E, duke ndihmuar të ndërtojë membranat qelizore në trup, të cilat mbrojnë trupin nga dëmtimet e ndryshme.

Bajamet gjithashtu mund të ndihmojnë  në mbajtjen në kontroll të nivelit të sheqerit në gjak.

 

Image

 

dua