Qysh me i ditë përfitimet shëndetësore nga këpurdhat? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me i ditë përfitimet shëndetësore nga këpurdhat?

Qysh Me Qysh Me | Receta | 07 April 2017 | 20:20
Përfitimet shëndetësore të këpurdhave janë të shumta, por nëse jeni duke kërkuar këpurdha që përmban sasi të konsiderueshme të vitaminave, atëherë duhet të siguroni që të konsumoni llojin e duhur. Egzistojnë mbi 140 mijë lloje të këpurdhave, por shkencëtarët janë të njohur vetëm me një rreth të ngushtë të tyre. Për shembull nëse jeni duke kërkuar që të merrni sa më shumë hekur nga ushqimet, sigurohuni që të hani këpurdha perlë (Pleurotus ostreatus)Por ja cila është lista e vlerave kryesore që përmbajnë këpurdhat. Burim i shkëlqyeshëm i seleniumit, që është shumë i mirë për infeksionet në fshikzën urinare Të pasura me Vitaminë B2 dhe B3 Përmisojnë sistemin imunitar Kanë pak kalori Përmbajnë sasi të lartë të hekurit Janë antioksidantë Përmbajnë sasi të lartë të Vitaminës D.
dua