Qysh me përgaditë kifle me bajame? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me përgaditë kifle me bajame?

Qysh Me Qysh Me | Receta | 28 December 2016 | 00:18
Përbërësit:
  • 200 gram margarinë
  • 200 gram miell
  • 2 vezë
  • 100 gram sheqer
  • Reqel
  • 50 gram bajame.
Tundet margarina, i shtohen të verdhat e vezëve. Sheqeri, mielli dhe gatuhet një brumë i butë. Pasi të rrafshohet brumi në tavolinë priten trekëndësha nga brumi. Shtohet pak reqel në mes dhe mbështillen në formë kiflesh. Të bardhat e vezëve tunde dhe lyhen kiflet me të. Mbi shtohen bajamet e grimcuara dhe vendosen në tepsi. Lihen për 20 minuta dhe pastaj pjeken në temparturë mesatare.
dua