Qysh me përgaditë krelanë? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me përgaditë krelanë?

Qysh Me Qysh Me | Receta | 19 January 2017 | 01:04
Përbërësit:
  • ½ litre ujë të nxehtë
  • Miell
  • Kripë
  • Vaj.
Në ujë të nxehtë shtohet miell duke përzier vazhdimisht. Brumi ngjeshet në tavolinë të përmillur. Ndahet në 10 kuleq. Kulqeët duke i përmillur hapen në madhësi tepsie. Vendosen njëri mbi tjetrin duke i lyer me nga një lugë yndyrë. Pjeket në temperaturë 220 gradë për 40 minuta. Pasi të pjeket e ftohet pak, me anë të pirunit prishet dhe krijohen duqa nga ajo. Shtohet gjalpë mbi duqa dhe ajkë e pjeket edhe për 5 minuta tjerë.
dua