Qysh me përgaditë patate me mish të thatë? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me përgaditë patate me mish të thatë?

Qysh Me Qysh Me | Receta | 23 February 2017 | 00:12
Përbërësit:
  • 500 gram përshutë
  • 1 ½ kg patate
  • 200 gram kaqkavall
  • 3 lugë gjalpë
  • kripë
  • piper.
Patatet qërohen dhe priten në rrathë, vendosen në tavë. Shtohet pak kripë, mishi i copëtuar dhe kaqkavalli. Mbi rradhitet pjesa tjetër e patateve, ku vendoset mishi i mbetur, kaqkavalli e mbi të copa gjalpi. Hidhet pak ujë dhe futet në furrë të nehtë me temperaturë 200 gradë. Pas 30 minutash ulet temperatura në 180 gradë. Dhjetë minuta para përfundimit, shtohet kaqkavall, mbulohet me folie dhe tava futet në furrë derisa të shkrihet kaqkavalli.
dua