Qysh me përgaditë reçel me karota? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me përgaditë reçel me karota?

Qysh Me Qysh Me | Receta | 22 February 2017 | 23:18
Përbërësit:
  • 1 kg karota
  • 1 ½  kg portokaj
  • 1 ½ sheqer.
Karotat qëohen dhe kalohen në rende. Shtohet sheqeri dhe lëngu i portokajve. Përzihet dhe vendoset në temperaturë të lartë derisa të marrë valë, pastaj ulet temperatura dhe reqeli zihet derisa të trashet. Shtohet 1 portokall i kaluar në rende me lëvorë dhe sa të marrë valë largohet nga zjarri. Reqeli i zier mbulohet me pecetë të lagur. Pas 12 orësh mushen kavanozët dhe vendosen në vend të freskët.
dua