Qysh me rikthy butësinë e peshqirëve? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me rikthy butësinë e peshqirëve?

Qysh Me Qysh Me | Receta | 16 December 2016 | 14:44
Arsyeja se pse peshqirat shumë shpejtë humbasin butësinë dhe bëhen më të vrazhdë në të prekurit, është nga përdorimi i detergjentëve të lirë si dhe nga uji.
  1. Mundohuni që gjatë larjes së peshqirave të përdorni sa më pak zbutës sepse ajo përmban enzime që me kalimin e kohës krijon një lloj shtrese që i ngjason dyllit dhe kjo do të shkatërrojë plotësisht aftësinë thithëse të peshqirit.
  2. Përdorni vetëm gjysmën e sasisë së rekomanduar të detergjentit për larje, madje edhe më pak.
  3. Lani peshqirët tuaj në temperatura të larta si dhe dy herë të përsëritni programin e shpëlarjes. Gjatë ciklit të parë të shpëlarjes, hidhni gjysmë gote (125 ml) uthull të bardhë të destiluar që do t’u rikthejë peshqirave tuaj butësinë si dhe do t’u ndihmojë në heqjen e sasisë së tepërt të detergjentit nga peshqiri. 
peshkir
dua