Qysh me zgjedhë Bostanin apo Shalqinin më të mirë? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me zgjedhë Bostanin apo Shalqinin më të mirë?

Qysh Me Qysh Me | Receta | 06 July 2017 | 02:46

Kujt nuk i pelqen bostani? Shumica e njerzve e adhurojne disomos ne kohen e nxehte te veres. Ne kete artikull ne do te ju tregojme disa trika te vegjel nga qysh.me qe do te ju ndihmojne me zgjedhe bostanin me te mire, cfaredo qe e preferoni ju pa e pase mundesine me e hape.

Keto jane disa detale qe i kemi permbledhe me shoket tone ne njeren nga fermat lokale.

  • A e keni verejte kete detal:
Image

Kjo sheja e verdhe, ndryshe e njohur si pjesa e poshtme qe ka qendru ne toke. Bostani i pjekur mire gjithmone e ka nje ngjyre me te verdhe apo murme por jo te bardhe.

  • Shiko per keto ’rrjetezime
Image

Kjo pjese na tregon qe ka shume mundesi qe ky bostan eshte prekur nga Bleta dhe sigurishte qe eshte me e embel per ata qe e pelqejne. Sa me shume ka rrjetezime me e embel do te jete.

  • Lloji ’Mashkullor’ dhe ’Femrore’
Image

Shume njerz nuk e dijne qe bostani munet me pase edhe gjini. P.SH. ’mashkujt’ jane me te medhenje, me nje forme ovale sikurse vezet dhe shume e lengshme dhe e shijshme. Ne anen tjeter ’femrat’ kane nje forme me te rumbullaket dhe shijojne me te embela.

  • Edhe madhesia ka rendesi shume
Image

Eshte me rendesi me zgjedhe jo shume te madh apo shume te vogel kur zgjedhni bostanin tuaj ideal raporton qysh.me. Zgjiedheni nje frut mesatar.

Shenim: Bostani i vogel apo i madh zakonisht jane shume te rende per shkak te permbajtjes me uje

  • Per fund kontrollojeni "bishtin"
Image

Bishti i thare eshte indikator se eshte pjekur bostani. Kurses nje bisht i cili duket me i fresket apo qe permbane uje (sikurse fryti i lules) indikon se ai eshte keputur para se te jete i gatshem.

Ju befte mire <3

dua