Qysh Me nga dua.com - Si ta nxehni picën, por që të jetë e shijshme dhe e sigurt për ta ngrënë: As të mos ju shkojë mendja ta përdorni mikrovalën! 

Si ta nxehni picën, por që të jetë e shijshme dhe e sigurt për ta ngrënë: As të mos ju shkojë mendja ta përdorni mikrovalën!

Qysh Me Qysh Me | Receta | 25 July 2019 | 08:00
Para nxehjes spërkatni çdo copë pice me disa pika uji. Kur bash diç nuk kemi vullnet të gatuajmë darkën, disi më e lehtë na është të porosisim picë, posaçërisht nëse kemi mysafirë apo mbeteni zgjuar shumë më gjatë seç kemi planifikuar, transmeton Qysh Me.
 
Dhe kjo është zgjidhje e shkëlqyeshme, e shpejtë, mirëpo më së shpeshti ndodh që të na mbeten disa copëza. Kur pas një kohe ftohet, më nuk e ka atë shijen që pëlqehet dhe, për të mos e hedhur ushqimin, kemi hulumtuar a ekziston mënyra që ta nxehim picën, por që të jetë njësoj e shijshme dhe e freskët dhe me atë rast të jetë e sigurt për ta ngrënë.
 
Kemi mësuar shumëçka interesante:
– Mos e nxehni picën në mikrovalë, sepse do të bëni një racion i qullët me shije të shkatërruar;
– Mos e nxehni as në furrë, sepse vetëm do ta thani;
– Zgjidhja më e mirë është pllaka e shporetit. Mbështillni copat e picës në folie alumini, aktivizoni pllakën në temperaturë minimale dhe nxehni nga të dyja anët disa minuta.
Para nxehjes spërkatni çdo copë pice me disa pika uji, në mënyrë që të zbuten. /Qysh Me/ The post Si ta nxehni picën, por që të jetë e shijshme dhe e sigurt për ta ngrënë: As të mos ju shkojë mendja ta përdorni mikrovalën! appeared first on Qysh Me.
dua