Qysh me ditë cilat ushqime kanë karbohidrate? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me ditë cilat ushqime kanë karbohidrate?

Argjenda Selmani Argjenda Selmani | Shendet | 01 September 2020 | 10:18

Karbohidratet janë komponime organike që gjenden në të gjitha gjallesat por më së shumti tek bimët. Karbohidratet me shije të ëmbël quhen sheqerna.
 

Karbohidratet përdoren për të shtuar energjinë e trupit. Kjo energji përdoret për lëvizje, rritje, riprodhim dhe për të ruajtur nxehtësinë e trupit (mbajtjen e temperatures). Trupi i shpërbën ato duke i kthyer në glukozë, që përdoret si furnizim energjie. Karbohidratet janë të rëndësishme veçanërisht për trurin dhe të mbajturit në mend.

Mirëpo cilat ushqime kanë me shumë karbohidrate?

Patatja

Orizi kafe

Makaronat integrale

Buka integrale ose e thekrës

Fasulat

Bananet

Terrshëra

Brokoli

Spanaqi

dua