Qysh me ditë lidhjen mes metabolizmit dhe flokëve? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me ditë lidhjen mes metabolizmit dhe flokëve?

Qysh Me Qysh Me | Shendet | 06 February 2017 | 22:09
Studime të ndryshme kanë treguar gjate viteve, se lidhja midis metabolizmit dhe flokëve është e ngushtë. Skalpi i kokës përbëhet nga 95% proteina, fillimisht keratina, që e bën të mundur formimin e rrënjës së flokut. Ky proces është i lidhur jo vetëm me metabolizmin, por edhe me hormonet, vitamina dhe faktor gjenetik. Një ushqim i mirë dhe i shëndetshëm, i varfër me yndyrna, mban shëndetin e flokëve. Ndërsa përgjegjës për dëmtimin e tyre dhe të bukurisë së flokëve, janë tymi, stresi, mos mbajtja e mirë e tyre, konsumi i alkoolit etj. Për të parandaluar rënien e tyre, mund të konsumoni të verdhën e vezës, vitamina E.  
dua