Qysh me ditë ndikimin e peshkut tek fëmijët? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me ditë ndikimin e peshkut tek fëmijët?

Qysh Me Qysh Me | Shendet | 06 June 2017 | 16:26
Një hulumtim i ri thotë që fëmijët që hanë më shpesh peshk dhe vaj peshku mund të jenë lexues më të mirë se sa moshatarët e tyre, shkruan DailyMail.  Hulumtuesit zbuluan se aftësia e fëmijëve për të lexuar është përmirësuar dukshëm pas konsumimit të Omega 3. Ekspertët thonë se gjetjet ritheksojnë rëndësinë e konsumimit të rregullt të acidit yndyror në dietat e fëmijëve, përmes vajit të peshkut, si peshkut salmon, peshkut tuna dhe sardeleve.
dua