Qysh me ditë ndikimin e sheqerit në tru? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me ditë ndikimin e sheqerit në tru?

| Shendet | 18 September 2017 | 17:40

Truri ynë kontrollon ndjenjën e urisë më shumë se që e kemi menduar, thonë shkencëtarët.

Truri merr sheqerin nga gjaku, thonë shkencëtarët gjerman, gjatë një studimi që mund të dërgojë në zhvillimin e trajtimit të diabetit dhe obezitetit, shkruan The Independent.

Qelizat e trurit tonë, të cilat kanë konsumin më të lartë të sheqerit nga të gjitha organet, kontrollojnë metabolizmin tonë dhe ndjenjën e urisë më shumë se që besohej më parë, sipas studiuesve në Universitetin Teknik të Mynihut.

Para këtij hulumtimi të publikuar në revistën Cell, shumica e shkencëtarëve e mendonin lëvizjen e sheqerit në tru sikur një proces krejtësisht pasiv.

Image

 

dua