Qysh me ditë pse alkooli na bën të shtojmë peshë? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me ditë pse alkooli na bën të shtojmë peshë?

Qysh Me Qysh Me | Shendet | 31 January 2017 | 19:55
Ne mendojmë se alkooli na shëndosh sepse përmban sheqer, por janë polialkoolet e sheqerit faktori problematik. Këto polialkoole veprojnë njësoj si karbohidratet. Gjithashtu, alkooli etilik përmban rreth 7 kalori për gramë, pa marrë parasysh të gjitha elementet e tjera që kontribuojnë në rritjen me kalori të pijeve alkoolike: sheqer te lëngjet e frutave në përgatitjen e një koktejli dhe përmbajtjen e karbohidrateve në birrë. Alkooli të bën të uritur dhe na nxit që të hamë më shumë se zakonisht. Kjo do të thotë që do të marrim kaloritë e alkoolit plus ato të ushqimit të tepërt që do të konsumojmë. E fundit, por jo më pak e rëndësishmja, alkooli ngadalëson metabolizmin.
dua