Qysh me ditë pse shtojmë peshë nga konsumimi i birrës? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me ditë pse shtojmë peshë nga konsumimi i birrës?

Qysh Me Qysh Me | Shendet | 29 December 2016 | 23:50
Kjo i ndodh thuajse çdo njërit. Një ditë zgjoheni nga gjumi dhe e shihni veten se kemi formuar një bark të madh dhe ndjeheni sikurse nuk keni çfarë të bëni. Nuk është vetëm birra që ndikon në fryrjen e barkut, por shumë faktorë mund të ndikojnë në këtë dukuri Një birrë ka afro 150 kalori. Sidoqoftë, fryrja e barkut ndodh për shkak se mëlçia punon më shumë se zakonisht për t’i djegur kaloritë e alkoolit dhe nuk ka kohë të heqë pjesën tjetër të ushqimit që jeni duke e ngrënë. Veç kësaj, birra shpeshherë është ndërlidhur edhe me një stil të jetës që i rritë mundësitë për të ‘abuzuar’ me ushqim. Kur arrini moshën 35 vjeçe, metabolizmi fillon të ngadalësohet dhe e keni shumë më të lehtë të shtoni peshë në bel.
dua