Qysh me e largu dhimbjen në muskuj? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me e largu dhimbjen në muskuj?

Qysh Me Qysh Me | Shendet | 11 January 2017 | 23:44

Pas ushtrimeve të rënda apo punëve fizike zakonisht dushi na vjen si melem për varrë.

Kështu një studim i publikuar më herët, ka treguar që dushi i pashmangshëm nëpër vende ku ndjeni dhimbje qoft me ujë të nxehtë apo të ftohtë lehtëson dhimbjet në muskuj të shkaktuara nga goditjet.

Për fillim dushi në vendet ku ndjeni dhimbje temperatura mund të jetë ndërmjet 37,5- 41 C, rreth tre minuta, më pas ftofeni ujin në 10-15C dhe lajeni vendin ku ju dhëmb rreth 30 sekonda.

Përsëriteni edhe dy herë, dhe për të përfunduar me ujë të ftohtë.

dua