Qysh me i dallu shenjat që fëmija ke alergji? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me i dallu shenjat që fëmija ke alergji?

Qysh Me Qysh Me | Shendet | 31 January 2017 | 20:16
Alergjia  është një reagim imun ndaj  një substance në mjedis  të quajtur alergjen. Kur një fëmijë me alergji bie në kontakt me një alergjen – ose duke prekur atë, ose  frymëmarrë ngrënë  apo  injektuar ,  trupi gabimisht e sheh atë si një pushtues të rrezikshëm  dhe çliron  histamina  dhe kimikate të tjera për ta luftuar. Këto kimikate  irritojnë trupit dhe shkaktojnë simptoma të tilla si; kullim hundësh, teshtitje, kruajtje  dhe kollitje. Simptomat mund të jenë të lehta ose më të rënda, me ndërprerje (sezonale, për shembull), apo në vazhdim për shkak të ekspozimit të vazhdueshëm ndaj alergjenit. A ju duket sikur fëmija juaj ka gjithmonë të ftohtin? Ftohjet zakonisht mbarojnë  në një javë deri  në 10 ditë; alergjitë jo.
  • A është hunda e fëmijës suaj vazhdimisht e mbushur apo rrjedh?
  • A i kruan apo fshin vazhdimisht hundët  apo teshtin?
  • A është mukoza  që kullon nga hunda e të voglit  e qartë dhe të hollë (ndryshe nga e  verdhë apo e  gjelbër dhe e trashë)?
  • A  duket se  teshtin shumë?
  • A janë sytë e fëmijës  të fryrë, të  kuqe, apo si të ujëzuar?
  • A  duket lëkura  nën sy të e errët,  ngjyrë vjollcë ose blu?
  • A merr  frymë me gojë?
  • A ka  një kollë  të vazhdueshme,  të thatë?
  • A është e irrituar lëkura e saj ose  e kuqe?
Në se i përgjigjeni me  po njërës  ose më shumë nga këto pyetje, ka shumë mundësi që  fëmija juaj është alergjik ndaj diçkaje  në mjedisin e tij. Fëmijët me alergji nazale janë gjithashtu më të prirur për infeksionet e veshit, astmë  dhe infeksionet  e sinuseve.
dua